La Taula de la Funció Pública va mantenir ahir la tercera reunió, l’última abans de l’estiu, tancant el que serà el format de la guia d’orientació i propostes de la futura reforma de la Llei de la Funció Pública que els diferents agents tancaran després de les sessions, que es reprendran el setembre.
Segons el president de la taula, el secretari d’Estat d’Interior, Bruno Bartolomé, “es manté el consens i un elevat ritme de treball”, després que s’aconseguissin punts d’entesa per definir noves relacions d’ocupació amb figures com la del funcionari interí, així com per flexibilitzar i definir millores en la jornada laboral, estudiar noves modalitats de permisos i atorgar més rellevància a la comissió consultiva.
D’altra banda, ahir també es van debatre aspectes relacionats amb les incompatibilitats i amb els drets sindicals, tot i que en aquesta darrera temàtica, tal com va exposar Bartolomé, es resta a l’espera de la modificació legislativa que PS i ApC han anat negociant durant els últims mesos. De fet, la funció de la taula serà aconseguir un conjunt de propostes que, de manera no vinculant, seran tingudes en compte pel Govern amb vistes a futures modificacions en la llei de la Funció Pública.
A l’anterior sessió, es va plantejar si la figura jurídica de l’eventual respon a les necessitats de l’Administració i de quina manera es pot aconseguir un sistema més ordenat, simplificat i, en definitiva, optimitzat amb aquest col.lectiu. El portaveu de la plataforma sindical dels funcionaris, Joan Torra, va coincidir aleshores en la necessitat de replantejar aquest àmbit tot recordant la demanda «que s’acabi amb la precarietat laboral» a certs llocs de l’Administració, i destacant que en el cas dels eventuals –al voltant d’uns 300– la solució pot passar o bé per limitar el temps amb el qual aquest tipus de contractes poden funcionar o mitjançant figures com el funcionari interí, tal com ahir es va concloure.
APC, OBSERVADORS / La presència d’ApC, mitjançant els consellers Josep Maria Bringué i Oscar Encuentra continua amb la filosofia «un paper observador», tal com ahir va recordar Bringué, ja que la voluntat de la plataforma passa per abordar «l’estructura de la Funció Pública» en lloc de les modificacions legislatives, atès que «aquests canvis ja es poden debatre en seu parlamentària», segons el conseller.