Sangrà torna a reclamar el nou campus de l’UdA i el Govern posposa la decisió

Autor: marià miño
Font: bon dia
Publicat el: 19 d'Octubre de 2010

El cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Enric Sangrà, va tornar a reclamar ahir a l’executiu, coincidint amb l’acte d’inauguració del curs acadèmic, que tiri endavant el campus de la Universitat d’Andorra (UdA) a la plaça Major.

La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, va afirmar que no es prendrà cap decisió fins que no hi hagi el pla estratègic 2010-2015, que podria estar enllestit a principis de l’any vinent. De la seva banda, el rector de l’UdA, Daniel Bastida, va admetre: “Amb els alumnes que tenim actualment podem donar un servei correcte.”

Sangrà va aprofitar l’acte d’ahir per demanar públicament al Govern que “redobli els esforços” perquè l’ampliació de la universitat tiri endavant i va afirmar que “seria bo desencallar el procés de stand by actual”, per “Sant Julià, per Andorra i per l’educació del país”. El cònsol va explicar que amb la demanda la corporació vol posar “una mica de pressió al Govern perquè es defineixi” i va recordar que hi ha un conveni signat amb l’executiu anterior.

De la seva banda, Bartumeu va confirmar la “voluntat del Govern d’afavorir i incrementar l’ensenyament superior”, però va matisar que aquest creixement s’ha de fer de manera “ben dimensionada en relació amb les veritables necessitats del país” i “sense estirar més el braç que la màniga”. Així mateix, Vela va afirmar que la decisió de l’executiu no depèn únicament dels recursos econòmics, sinó també de “si és necessari o no”, i que per tant cal esperar a tenir els resultats del pla estratègic.

Sobre aquesta qüestió, Bastida va informar que el model estratègic que marcarà les prioritats fins al 2015 ja s’està acabant. Bastida va explicar que “abans de fi d’any en podrem tenir el primer esborrany” i la versió definitiva podria estar conclosa a principis del 2011. El rector va coincidir amb la ministra que l’ampliació dependrà de les previsions de creixement per als pròxims anys, si bé va admetre que actualment les instal·lacions són suficients.

Bartumeu també van fer referència a la implantació de la universitat privada de La Salle, si bé va defensar l’UdA com a centre públic de referència. El cap de l’executiu va sostenir que “aquesta nova oferta enriquirà el ventall de possibilitats per trobar altres sortides laborals per als nostres joves” i possibilitarà que “Andorra esdevingui un país reconegut, també, per la seva oferta complementària i diferenciada en l’àmbit de l’educació superior”.

pdf3.jpg