SDP insta Jover a demostrar “amb fets” que no ha cobrat de l’empresa

Autor: M. S.
Font: BONDIA
Publicat el: 14 de Desembre de 2016

Les explicacions del titular d’Educació, Èric Jover, en el sentit que no ha incomplert la Llei del Govern ja que no ha percebut cap remuneració de l’empresa de la qual és, des del 4 de setembre del 2014, soci i administrador únic, no han satisfet Socialdemocràcia i Progrés, que considera que “amb els antecedents del Govern i del grup demòcrata” cal ser “molt més exigents”.

Així ho van assegurar ahir el conseller general de la formació, Víctor Naudi, i el secretari d’organització d’SDP, Joan Marc Miralles, que van destacar que no és que no es creguin les paraules del ministre però que el fet de ser administrador únic sempre “genera dubtes”, al marge que el cas obre novament dubtes “sobre si el cap de Govern estava o no al corrent d’aquesta situació”.

Per aquest motiu, des d’SDP, que consideren que aquesta situació s’hauria “pogut evitar fàcilment” si a l’inici de la legislatura els ministres haguessin fet una declaració de béns com fan a molts altres països de l’entorn, van demanar a Jover que aporti les proves necessàries –compte de resultats, declaracions d’impostos o declaracions a la CASS– que permetin constatar que no hi ha hagut cap incompliment de la Llei de Govern.

“Són necessàries les evidències ja que no n’hi ha prou amb paraules sinó que cal demostrar-ho amb fets”, va assegurar Naudi, que va recordar els casos de Meritxell Mateu i Jordi Alcobé, en què “inicialment des de DA es negava una evidència” que després els fets van acabar posant de manifest.
I és que per SDP les explicacions donades per Jover i el fet de mantenir la societat per motius emocionals fa que “el relat trontolli”.

“Suposem que la gestió d’aquesta empresa no es deu fer sola”, va assegurar Miralles, que va insistir que no coneix “ningú que mantingui societats per qüestions emocionals”.

Així mateix, Naudi, que va retreure al ministre que doni lliçons i va destacar que “no és la persona més indicada per donar lliçons de moral i menys quan és el màxim responsable d’Educació”, va lamentar novament que des de les files demòcrates estiguin més pendents i preocupats de “criticar l’oposició per fer la seva feina” que no pas “perquè aquesta legislatura es caracteritzi per un alt nivell de degradació de les institucions”.

En aquest sentit, Miralles, que va destacar que “és aviat per demanar el cessament del ministre” i que cal donar un marge de temps perquè es donin les explicacions oportunes, va assegurar que amb la seva actitud DA demostra “no entendre el paper que ha de tenir l’oposició”. Així, el secretari d’organització d’SDP, que va assegurar que “la gent està preocupada per aquest tipus d’informacions i per si els ministres compleixen o no la llei”, va advertir que des de la formació es continuarà fent aquesta “tasca de control al Govern”, ja que “no s’entendria que no la féssim”.

Per això, des de Socialdemocràcia i Progrés no es descarta, a l’espera que hi hagi o no més explicacions, presentar alguna iniciativa parlamentària per disposar de més informació d’aquest cas i fins i tot presentar durant el dia d’avui una pregunta amb caràcter d’urgència per a la sessió de control a l’executiu prevista per demà al Consell General.