Andorra celebra avui els quarts comicis electorals des que el 1993 es va aprovar la primera Constitució, una pugna que, tenint en compte les darreres enquestes publicades, per primera vegada sembla favorable al Partit Socialdemòcrata (PS).
Es flairen també aires de canvi al Principat pirinenc. El PS està liderat per Jaume Bartumeu, que intenta assolir el càrrec de cap de govern, plaça que des de fa catorze anys està en mans del Partit Liberal d’Andorra (PLA). En aquesta ocasió la formació liberal es presenta sota el paraigua de la Coalició Reformista (CR), encapçalada per Joan Gabriel.
A més de les dues opcions majoritàries, es presenta com a tercera via, amb possibilitats d’obtenir representació i convertir-se probablement en clau a l’hora de compondre majories parlamentàries, la formació Andorra pel Canvi (ApC), capitanejada pel catedràtic d’Esade Eusebi Nomen. Les altres dues candidatures en competició són els Verds d’Andorra (VA), amb Isabel Lozano al capdavant, i la Unió Nacional pel Progrés (UNP), representada per Tomàs Pascual.
Al llarg de la campanya, totes les candidatures han advocat per la necessitat d’efectuar canvis que situïn Andorra en una millor posició pel que fa a la seva relació amb la UE i l’economia global. Sobretot arran dels problemes ocasionats per la pressió del G-20 als paradisos fiscals en la darrera cimera de Londres, i el protagonisme que en aquest assumpte ha agafat el president de França i copríncep d’Andorra, Nicolas Sarkozy.
L’eix de debat durant la campanya ha estat la política econòmica i sobretot el marc fiscal que convindria al Principat. Estan cridades a les urnes 20.298 persones de les 84.484 que viuen al Principat, xifra que suposa un 26,6 per cent més de votants dels que hi havia en les darreres eleccions, celebrades el 2005.