Els acords a què ha de portar el nou text regulador de l’intercanvi d’informació liderat per l’Executiu són cada cop més pròxims. Així ho va deixar entendre el cap de Govern, que va reconèixer el “contacte amb vint jurisdiccions” per a la signatura dels documents. Jaume Bartumeu va ampliar que es vol “arribar al màxim d’acords firmats”, tot i reconèixer que això “no es podrà fer fins a l’habilitació legislativa”, un fet que no es sinònim de paràlisi en les converses.
Concretament, l’Executiu manté converses amb diferents governs “des del 30 de juliol”, segons va indicar el socialdemòcrata, que va reconèixer com el Govern treballa actualment amb França i Espanya en la línia dels acords, alhora que ha rebut les sol.licituds per signar per part de Bèlgica i Holanda. A més, Mònaco i San Marino també presenten “predisposició”, mentre que amb Luxemburg i Portugal els contactes mantinguts poden ser actualment reconeguts. De la identitat de la resta de països, Bartumeu no va poder oferir més detalls, argumentant les vicissituds de la via diplomàtica.
SORTIDA A LA DOBLE IMPOSICIÓ
D’altra banda, Bartumeu va especificar que serà en aquests convenis per a l’intercanvi d’informació fiscal on finalment s’inclouran “protocols i addendes” que facin referència a “avançar en la negociació dels acords d’intercanvi d’informació”. D’aquesta manera, exclosa la inclusió dels CDI a la llei qualificada que ahir es presentava perquè “només comprometria a la part andorrana”, Bartumeu va satisfer les demandes de l’oposició, segons va indicar el conseller reformista Jaume Serra, que va recordar que “també es farà referència als MOU ja firmats”.