El documental del jaciment de la Margineda, com a material pedagògic

Autor: pepa gallego
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 20 d'Abril de 2010

Una part de la història d’Andorra que va des del segle XI fins al XIV serà estudiada als centres d’Educació Secundària del país amb un nou material pedagògic, el documental Els secrets de Sonplosa.

Aquesta cessió del documental a tots els centres escolars del país ha estat gràcies al conveni de col.laboració que es va signar ahir entre el Ministeri d’Educació i Molines Patrimonis que es va signar ahir. Però aquest material també té previst entrar com una eina més a les universitats catalanes, segons va avançar ahir la consellera delegada de Molines Patrimonia, Montserrat Cardelús.

Amb aquest material audiovisual, els joves estudiants podran aprendre orígens històrics a través dels treballs arqueològics de la Roureda de la Margineda. El secretari d’Estat d’Educació, Josep Roig, va manifestar que aquest conveni coincideix en la voluntat del ministeri de voler potenciar el coneixement de la història del país a les escoles.

Roig també va destacar la importància de la col.laboració de la iniciativa privada en aspectes educatius, i a més tenint en compte “l’austeritat pressupostària actual”. Segons Roig, 160 empreses col.laboren amb el Ministeri d’Educació. Per la seva part, Cardelús va explicar que en l’edició del documental ja es va pensar que tingués un caire pedagògic.

Molines Patrimonis ja ha contactat amb la Universitat Autònoma de Barcelona perquè es difongui en un nou grau d’arqueologia i també en la Pompeu Fabra, com a material en l’àmbit de recerca. Aquest és un primer contacte entre Molines Patrimonis i el Govern andorrà, dues entitats que treballen ara en un projecte innovador per museïtzar a través d’un espai d’interpretació el jaciment arqueològic “perquè esdevingui un punt més d’atracció turística”, va explicar Cardelús.

pdf3.jpg