També consideren que ho ha de fer per respecte a les institucions perquè, segons el secretari d’organització de Progressistes-SDP, Josep Lluís Donsión “en jurar o prometre el seu càrrec de ministre es va comprometre a complir i fer complir les lleis i la Constitució. Comprovat, constatat i declarat pel tribunal que ha violat la llei i trepitjat el seu jurament o promesa de complir-la i fer-la complir no pot continuar ni un minut més al Govern”.
Donsión ha estat acompanyat en la roda de premsa per la membre de l’executiva del partit, Elisabet Zoppetti, creu que Jover “no té cap legitimitat ni per ser ministre del Govern ni, menys encara, per pretendre impartit certificats de bons i mals ciutadans en les seves prèdiques com a portaveu de l’Executiu”.
Zoppetti va subratllat que “Jover era ministre d’Educació en el moment de cometre aquesta violació del dret a l’honor constatada i declarada pel Tribunal Superior de Justícia. No es pot tolerar que el màxim representant de les nostres institucions educatives en aquell moment pugui faltar als valors ètics, que són l’eix dels models educatius i ser així el perfecte contraexemple de tots els valors morals que s’han de transmetre a nens i joves”.
Donsión, per la seva part, ha recordat que l’actual cap de Govern, Xavier Espot era ministre de Justícia i Interior quan es va produir l’episodi del tuit. “No tenim cap dubte que sap prou bé el que significa la sentència. No té cap altre camí que cessar el seu ministre de Finances”. Tant Zoppetti com Donsión han mostrat la seva sorpresa perquè cap partit de l’oposició al Consell General hagi demanat la dimissió de Jover.